Update Polfermolen

Stand van zaken Polfermolen

Na een lang traject is het duidelijk dat de Polfermolen in de huidige vorm per 1 januari 2021 niet meer zal bestaan. Op dit moment wordt er achter de schermen gewerkt om alles goed te regelen voor het personeel en de leden van de Polfermolen.

Gemeente Valkenburg aan de Geul gaat met de Polfermolen een nieuwe fase in. Een fase van ontmanteling van de onderdelen die sluiten per 1 januari 2021, zwembad en fitness, en het uitwerken van varianten voor het gewenste eindbeeld, die moeten leiden tot een definitieve keuze voor de toekomst. Vooralsnog blijft de sporthal ook na 1 januari 2021 beschikbaar. In de tijd tussen nu en 1 januari 2021 draait de Polfermolen gewoon door.

Raadsvergadering 14 december

Tijdens de raadsvergadering van 14 december 2020 wordt er een voorstel aan de raad gedaan over de Polfermolen na 31 december 2020.   De tijd tussen nu en de raadsvergadering op 14 december 2020 staat in het teken van een aantal zaken:

  • Zorgen dat de huidige leden gebruik kunnen blijven maken van de faciliteiten van de Polfermolen tot en met 31 december 2020;
  • Hoe de sporthal en de theaterzaal per 1 januari 2021 ingevuld gaan worden, is een belangrijk onderwerp van de raadsvergadering van 14 december 2020;
  • Zorgen dat het personeel hun werkzaamheden blijven doen op de uitstekende wijze zoals ze dit al altijd gedaan hebben. Het personeel staat er niet alleen voor en kan en mag in deze rekenen op de steun vanuit de gemeente Valkenburg aan de Geul;
  • De corona-tijd kan ons iedere week voor nieuwe uitdagingen stellen. Als overheidsinstantie volgen wij de richtlijnen van het RIVM en derhalve is hier vorige week ook extra aandacht aanbesteed en dit betekent dat er zichtbare maatregelen getroffen zijn in de Polfermolen.

Alternatieve  voor leden

Wij hebben een overzicht gemaakt, van de diverse zwembaden en sportscholen in de omliggende omgeving. In dit overzicht  staan vergelijkbare abonnementsvormen met de bijbehorende tarieven van onze collega’s.