Sauna

Heeft u in de winter te weinig zonlicht en weinig energie, u gaat binnenkort op vakantie naar een warm land, of u wilt een mooie getinte kleur hebben dan kunt u daar iets aan doen. De Polfermolen heeft één nieuwe moderne zonnebank met snelbruiningslampen, deze is uitgerust met een gezichtsbruiner. Het blijkt dat regelmatig een zonnebank kuur in de wintermaanden een positief effect heeft op vermoeidheid (voorjaarsmoeheid).

Infrarood Sportsauna

De korte golf infraroodcabine brengt de warmte over door straling. Doordat het lichaam en niet direct de cabine wordt verwarmd transpireert u en is het daarom niet nodig om een hoge cabinetemperatuur te realiseren. Je voelt je beter en meer ontspannen. Je kunt zelfs de deur gewoon open laten staan. Het is de straling die voor de effectieve werking zorgt. Zodra je de cabine inschakelt, ondervind je vrijwel direct de werking van deze kortgolvige straling, hierdoor is het niet nodig de cabine voor te verwarmen. Met infraroodlampen ontstaat een gemiddelde cabinetempreratuur van 40’C, dit in tegenstelling tot een traditionele sauna, waar de cabinetemperatuur op kan lopen tot ongeveer 90’C.Een traditioneel saunabad begint met het verwarmen van de omgevingslucht. Het voorverwarmen van de cabine duurt geruime tijd. Datzelfde geldt voor het gebruik van een langgolvige cabine. Door de hoge temperatuur in de cabine, daalt de luchtvochtigheid. De deur moet dan natuurlijk wel gesloten zijn, anders verliest de sauna zijn werking. Hoe droger de lucht, hoe beter je lichaam een hogere omgevingstemperatuur verdraagt. Middels transpireren verdwijnen afvalstoffen en stofwisselingsproducten uit het lichaam. Het natuur¬lijke evenwicht herstelt zich.

Effectieve dieptewerking

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat kortgolvige straling een betere dieptewerking heeft dan langgolvige straling. Langgolvige straling dringt niet verder door dan de bovenste huidlaag. Kortgolvige straling daarentegen dringt door tot de elastische vezels en de aanhecht-ingspunten van de spieren.

Verzorgend en pijnstillend

Voor het opwekken van kortegolf licht zijn infrarood¬stralers met een zeer hoge oppervlakte temperatuur nodig. Deze stralers hebben een lengte van ongeveer 78 cm en verwarmen het lichaam tot diep in de vezels. De infraroodcabine verzorgt pijnlijke en stijve spieren en verzacht de pijn bij reumatische aandoeningen.

Gratis

De sauna is voor iedere gebruiker van de fitness gratis toegankelijk. Er zijn gescheiden saunacabines aanwezig: twee in het herenkleedlokaal beiden voor maximaal 2 personen en één in het dameskleedlokaal voor maximaal 4 personen